Kengittäjä Henri

Nimi:  Henri Pehkonen
Ammatti: Kengittäjä / hevosalan 
Koulutus: Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan pt.
Työnantaja: Tmi Henri Pehkonen kengitys- ja hevospalvelut
Yrityksen kuvaus: Hevosten kengitystä ja vuolua käyttötarkoituksesta riippumatta Pohjois-Savon alueella. Henri tarjoaa myös hevosten hiittauspalveluita sekä toimii lainaohjastajana sopimuksen mukaan. 


Mistä sait kipinän alalle?

Hevosalan kipinä on sytytetty jo pienenä poikana, kun kuljettiin kaverin kanssa läheisellä Mäenpään Teron ravitallilla tyttöjä katselemassa. Kaverilla oli omia hevosia ja niitä porukassa treenailtiin. Kengitys hommaan kipinän olen saanut työn ohessa ravitalleilla. Oman yrityksen perustaminen oli aika luontevaa, kun käytännön osaamista oli karttunut sopivasti.

Tyypillinen työpäivä?

Päivät on vaihtelevia. Seitsemän aikaan laitellaan tyttöystävän kotitilalla hevoset ulos ja suunnitellaan päivän työt. Työaikoihin vaikuttaa asiakkaiden tarpeet, sillä osalle sopii paremmin aamupäivä, kun taas toisille ainoastaan ilta-ajat. Kengityksiä teen pääasiassa viitenä päivänä viikossa ja kengitän tällä hetkellä noin 3-6 hevosta päivässä. Viikonloput pyrin jättämään hevosten ajamiseen. Ravit kuuluvat myös päivän kuvioihin silloin kun omia hevosia tai lainaohjastettavia on startissa. 

Parasta työssäsi?

Parasta työssäni on oman työnsä jäljen näkeminen välittömästi. Ehdottomasti parasta on myös se, että jokainen päivä on erilainen ja hevosten käyttäytymiset vaihtelevat päivästä riippuen. Hevonenhan tässä on se ykkösjuttu, miksi tätä haluaa työkseen tehdä. 

Tulevaisuus?

Toivon, että saan tehdä hevosalalla töitä vielä tulevaisuudessa. Haaveissa on oman valmennustallin pyörittäminen ja menestyminen raviurheilun saralla. Oman valmennustallin myötä kengittelisin vähemmän vieraiden hevosia. 

Terveiset alasta kiinnostuneille!

Jos tykkää eläimistä ja hevosista, niin kannattaa tulla alalle. Raviurheilun saloihin tutustumisen voi aloittaa, vaikka seuraamalla raveja. Rohkeasti vaan kokeilemaan alaa.


Haluaisitko päästä tutustumaan alan yrityksiin tai oppilaitoksiin?

› Uusi ura maalta -kampanja