Maaseutuammatit

Työvoimaa tiloille

Yhteisvoimin yrittäjien tukena kausityöntekijöiden hankinnassa  

MTK-Pohjois-Savo, MTK-Pohjois-Karjala, Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys, Maaseutuammattiin ry, ProAgria Itä-Suomi ja Savonia ammattikorkeakoulu tekevät nyt yhdessä töitä maa- ja metsätalouden yritysten kausityöntekijäpulan helpottamiseksi. Etelä-Savon ELY-keskus myönsi tukea Euroopan Sosiaalirahastosta Työvoimaa tiloille-hankkeeseen kesäkaudeksi 2020. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä TE-Palvelujen kanssa. 

Maa- ja metsätalouden yrityksille on tärkeää saada riittävä määrä työntekijöitä kasvukaudelle 2020. Hankkeella tuetaan maaseudulla toimivien yrittäjien ohjaus- ja neuvontapalvelujen koordinaatiota ja viestintää sekä tilojen toimia kausityöntekijöiden saamiseksi tulevalle kasvukaudelle. Eniten työvoimatarve koskettaa marja-, vihannes- ja juurestiloja, mutta myös kotieläintilat ja metsänhoitoyritykset ovat työllistäneet aikaisempina kesinä.  Hanke tarjoaa yrittäjille keskusteluapua ja neuvontaa tilan tuotantoon, talouteen ja koronaviruksen leviämisen ehkaisemiseen liittyvissä kysymyksissä sekä ohjaa yrittäjiä neuvontapalveluihin, joista olisi hyötyä juuri heidän tilanteessaan.  

Valtaosa tiloista tekee lopulliset palkkauspäätökset touko-kesäkuun vaihteessa. Avoimia työpaikkoja löytyy jo nyt runsaasti sekä TE-palveluiden sivuilla että TöitäSuomesta.fi-sivustolla.  

Korona-pandemian vaikutukset voivat jatkua vielä kasvukaudella 2021. Hankkeen avulla pystytään luomaan valmiit verkostot ja toimintatavat myös tulevaisuuden kriisien varalle.  

Lisätietoja hankkeesta 

Sirpa Lintunen, MTK-Pohjois-Savo
puh. 0440 843 352 / sirpa.lintunen@mtk.fi

Leena Koponen, Suonenjoen Seudun Marjanviljelijät
puh. 040 164 6670 / leena.koponen@marjanviljelijat.fi