Metsäasiantuntija 

Nimi: Katri Voutilainen
Ammatti: metsäasiantuntija
Koulutus: Metsätalousinsinööri (AMK)
Työpaikka: Stora Enso Oyj
Yrityksen kuvaus: Stora Enso on pakkaus-, biomateriaalia-, puutuote- ja paperiteollisuuden maailmanlaajuinen edelläkävijä. Toimimme 35 maassa ja yrityksessä on noin 25 000 työntekijää, joista 6700 työskentelee Suomessa. Olemme vahvassa muutoksessa perinteisestä paperim- ja kartongintuottajasta kohti uusiutuvien materiaalien kasvuyritykseksi. "Kaikki, mikä valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta". Lue tarkemmin konsernista: www.storaenso.com tai kotimaan puunhankinnasta: www.storaensometsa.fi 

Mistä sait kipinän alalle?

Olen aina tykännyt liikkua luonnossa ja metsästää. Kotoa sain kipinän, ukkihan se kannusti mehtäkouluun!

Tyypillinen työpäivä?

Välillä on toimistopäiviä ja välillä maastopäiviä. Maastopäivien aikana käyn mm. asiakkaiden luona, leimikoita eli tulevia hakkuualueita katsomassa. Toimistopäivänä teen tietokoneella hommia, teen mittaustodistuksia ja muita puukauppaan liittyviä tehtäviä.

Parasta työssäsi?

Työn monipuolisuus! Samanlaista päivää ei ole. Työ on itsenäistä, saa itse suunnitella työpäivänsä. Lisäksi työssä pääsee liikkumaan luonnossa ja toimimaan erilaisten ihmisten kanssa!

Tulevaisuus?

Olen hyvin tyytyväinen nykyiseen työhöni, joten varmasti teen samantyyppistä työtä jatkossakin! Kymmenen vuoden kuluttua olen vakioasiakkaiden kanssa puukaupanteossa!

Terveiset nuorille!

Kannustan ehdottomasti metsäalalle! Ala sopii niin miehille kuin naisillekin.