Koneurakoitsija Samppa

Nimi: Samppa Karjalainen
Ammatti: Koneurakoitsija / maatalousyrittäjä
Koulutus: maatalousalan pt. maaseutuyrittäjä
Yritys: Retosperän koneurakointi
Yrityksen kuvaus: Maatalouskoneurakointia, suurimpana työmaana lietteenlevitys ja rehunteko. Teemme urakointia oikeastaan kaikessa mikä liittyy maatalouteen. Lisäksi yritykseen kuuluu sianlihan tuotanto.

Mistä sait kipinän alalle?

Minulla on vahva maatalousalan tausta, isällä on sikatila ja äidilläni hevostila. Olen ollut pienestä pitäen mukana maatilan arjessa, koneiden kanssa ja ylipäätään maatilan töissä. Sukupolven vaihdoksen myötä maatila siirtyi isältä minulle 2017. 

Tyypillinen työpäivä?

Aloittelen päivän aamulla kuuden- seitsemän aikaan. Ensimmäisenä suuntaan sikalaan, jonka jälkeen siirryn muihin hommiin. Päivät sisältävät monipuolisesti erilaisia konetöitä sekä muita maa- ja metsätalouteen liittyviä työtehtäviä. Olen suosiolla ulkoistanut paperityöt asiantuntijoille, jotta minulle jää enemmän aikaa käytännön töiden tekemiseen. 

Parasta työssäsi?

Parasta työssäni on se kun maisemat vaihtuvat ja päivittäin saa kohdata uusia tuttavuuksia. Työni parhaimpiin puoliin kuuluu myös monipuolisuus ja liikkuva työ. 

Tulevaisuus?

Tällä hetkellä näyttää hyvälle, koska urakoita on paljon ja tykkään kovasti työstäni. Toivon, että saan olla myös tulevaisuudessa maatalousalalla. Tällä hetkellä minulla on yksi vakituinen työntekijä ja toivon, että jatkossakin voin työllistää ulkopuolisen työntekijän.

Terveiset alasta kiinnostuneille!
 

Maaseutu työllistää monia ja uusia ammattilaisia tarvitaan myös tulevaisuudessa. TYÖT EI LOPU!