Maaseutumatkailuyrittäjä

Nimi: Jyrki Happonen
Ammatti: Maaseutuyrittäjä
Asuinpaikka: Kuopio, Jännevirta
Koulutus: ylioppilas, hotelli- ja ravintolaesimies (1997), maatalouden perustutkinto (2006)
Yrityksen kuvaus: Maaseutumatkailu ja emolehmätuotanto. Työntekijöitä yrittäjäpariskunnan lisäksi 1-2 vaihdellen sesongin mukaan.

Miten minusta tuli maaseutuyrittäjä?

Kun opiskelin hotelli- ja ravintolaesimieheksi, mietin mitä aletaan tehdä. Vuonna 1995 olin työharjoittelussa maaseutumatkailuyrityksessä. Siinä alkoi hahmottua, että semmoistakin voisi tehdä. Vanha sukutila oli sillä hetkellä tyhjillään. Aluksi mietin hevostallin perustamista. Mutta sitten se kääntyi tähän maaseutumatkailuun. Vuonna 1997 alettiin remontoida sukutilan vanhaa päärakennusta. Seuraavana vuonna käynnistyi Uudistalon maaseutumatkailu Oy:n toiminta.


Uudistalo tarjoaa ravintola- ja juhlapalveluita perhe- ja yritysasiakkaille. Lisäksi asiakkaille järjestetään erilaista elämys- ja seikkailutoimintaa, esimerkiksi jousiammuntaa. Vuonna 2004 iski ajatus, että maatalouspuoltakin voisi ottaa mukaan. Vuonna 2004 aloitin maatalouden perustutkinnon opiskelun Muuruvedellä. Vuonna 2005 aloitin maiden viljelyn ja vuonna 2006 tuli ensimmäiset emolehmät. On yhteen sattumien summa, että tälle alalle on päässyt. Tyytyväinen olen ollut.

Tyypillinen työpäivä?

Tyypillistä työpäivää ei oikeastaan ole. Jos ravintolapuolella on tilaisuuksia, päivä muokkautuu sen mukaan. Emolehmät hoidetaan säännöllisesti aikataulun mukaan. Talvella aamu alkaa kello seitsemän ja kahdeksan välillä emolehmienruokinnalla. Jos on tilaisuuksia ravintolassa, päivällä aika menee järjestelyihin ravintolassa. Iltapäivällä on taas emolehmien hoitoa. Kesäisin juhlia voi olla joka viikonloppu ja usein on myös iltatilaisuuksia, jolloin työpäivä voi venyä aamuyön puolelle.

Parasta työssäni?

Määrätynlainen vapaus, voi itse määrätä työajoista. Yrittäjänä on vastuussa omista tekemisistään, se on parasta ja toisaalta haastavinta työssä.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Jatkossa päästään jatkojalostamaan maatalouden tuotteita ja käyttämään niitä omassa yritystoiminnassa. Yrityksen nettisivuille on tulossa nettikauppa, jonka kautta voidaan markkinoida omia ja muiden tuotteita.

Terveiset nuorille!

Maaseutu tarjoaa yllättävän monipuoliset mahdollisuudet yrittää ja tehdä työtä! Välttämättä ei omien juurien tarvitse olla kovin syvällä maaseudulla, kaupunkilaistaustainenkin voi löytää oman työuransa maaseudulta.

Lue lisää Jyrkin yrityksestä: https://www.uudistalo.com/