Metsuri Satu

Nimi:  Satu Saarelainen
Ammatti: metsuri, metsurien pääluottamusmies
Koulutus: Metsuri, urheiluhieroja, hevostenhoitaja ja eräopas
Työpaikka: Metsähallitus
Yrityksen kuvaus: Metsähallitus on monipuolisen biotalouden edelläkävijä. Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hallinnassa on kolmannes Suomen pinta-alasta. Metsähallitus hoitaa ja kehittää vastuullisesti valtion omistamia maa- ja vesialueita siten, että ne hyödyttävät mahdollisimman hyvin koko yhteiskuntaa. Tutustu tarkemmin: www.metsa.fi

Mistä sait kipinän alalle?

Olen armoton ulkoilmaihminen. Eri ammattien kokeilun jälkeen tämä on tuntunut kaikkein omimmalta. Tässä työssä on oma vapaus ja saa olla metsässä. 

Tyypillinen työpäivä?

Työssä on kausivaihtelua, riippuu vuoden ajasta, mitä töitä tehdään. Keväällä on taimien istuttamista, sitten taimikon raivausta raivaussahalla. Jonkin verran on erikoishakkuita, mutta moottorisahatyö on aika vähäistä. 

Parasta työssäsi?

Että saa olla joka päivä ulkona, kelissä kuin kelissä. Tykkään tehdä työtä, jossa tuntuu työpäivän jälkeen, että on tehnyt töitä. 

Tulevaisuus?

Toivon, että 10 vuoden kuluttua olen edelleen metsäalalla suorittavissa töissä. Omaa ammattitaitoani olisin jatkuvasti päivittänyt parhaan saatavilla olevan tiedon mukaiseksi. 

Terveiset alasta kiinnostuneille!

Valitse oma tiesi itseäsi kiinnostavaan ammattiin! Älä tyydy seuraamaan kavereita. Ole valmis etsimään kiertoteitä, jos ei opiskelupaikka toivomallasi alalla heti aukea. Välillä tavoitteiden eteen pitää olla valmis reippaasti ponnistelemaan!