Metsäylioppilas 

Nimi: Elmeri Jurvanen, 25 vuotta 
Ammatti: Metsäylioppilas, harjoittelijana Stora Enso Oyj:llä Jyväskylässä
Koulutus: Opiskelen metsätieteitä Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Lue lisää: http://www.uef.fi/forest

Mistä sait kipinän alalle?

Armeijassa sissikomppaniassa tuli oltua maastossa paljon, varmaan siitä se ajatus lähti. Se tuli vähän kuin salama kirkkaalta taivaalta, jospa lähtisinkin metsäalalle. Osaltaan varmasti vaikutti myös se, että omistan siskoni kanssa vähän metsää ja tuli halu hoitaa omia metsiä haluamallaan tavalla. 

Tyypillinen opiskelupäivä?

Minulla on opinnoista jäljellä enää muutama kurssi ja opinnäytetyö. Tässä vaiheessa opintoja luentoja on yksi tai kaksi päivässä ja loppupäivä on omaehtoista opiskelua.

Tyypillinen harjoittelupäivä Stora Ensolla?

Työ on ollut hyvin vaihtelevaa. Voi olla, että olen koko päivän toimistolla, mutta yleensä olen paljon metsässä. Metsänomistajien kanssa on kierretty katsomassa tulevia hakkuita, olen nauhoittanut leimikoita, päivittänyt kuviotietoja jne. Kahta samanlaista päivää ei ole ollut, ole päässyt puutumaan hommaan. 

Parasta työssäsi?

Kesälomien takia olen päässyt tekemään puukauppaakin, mikä on ollut hienoa. On päässyt kokeilemaan omia siipiään. Hienoa on ollut huomata sosiaalisten taitojen merkitys tässä työssä metsänomistajien kanssa toimiessa. 

Tulevaisuus?

Valkotakkisiin hommiin eli tutkijaksi minusta ei ole. Haluan jatkossakin työskennellä tämän tyyppisissä töissä, metsäalan kaupallisissa hommissa.

Terveiset nuorille!

Kannustan kokeilemaan metsäalaa! Tämä on niin laaja ja monipuolinen koulutusala. Metsäalalla pitää osata biologiaa, maantietoa, tietotekniikka jne. Metsäalan ammattilaiset osaaminen on monipuolista ja he voivat työllistyä hyvin erilaisiin töihin.