Metsäkoneyrittäjä Marja 

Nimi: Marja Saastamoinen

Ammatti: Metsäkoneyrittäjä

Koulutus:  Metsätalousinsinööri (AMK)

Työpaikka: Nilakka Forest Oy

Yrityksen kuvaus: Nilakka Forest Oy keiteleläinen puunkorjuuyritys. Työllistämme yrittäjien lisäksi yli 20 metsäalan ammattilaista. Pääurakanantajat ovat Metsä Group ja Keitele Forest.

www.nilakkaforest.fi

Mistä sait kipinän alalle?

Alasta innostuminen juontaa juurensa lapsuuteeni. Isän mukana kuljin jo pienenä mukana metsästysreissuilla ja metsässä. Ensimmäisen kerran olin 4-vuotiaana jänismetsällä. Olen aina tykännyt metsässä liikkumisesta. Lukion jälkeen oli monenlaisia mietteitä ammatinvalinnassa, mutta jotenkin koin metsäalan läheisimmäksi vaihtoehdoista.

Tyypillinen työpäivä?

Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia, mutta aika paljon on tietokoneen ääressä istumista. Minä vastaan yrityksessämme henkilöstöhallinnosta ja Metsä Groupin puunkorjuusta. Teen koneille korjuuohjeet, vastaan määrähallinnasta ja käyn vuoropuhelua urakanantajan edustajien kanssa  esim. tulevista korjuukohteista. Maastoon ehdin nykyään hirveän vähän.

Parasta työssäsi?

Työni on vaihtelevaa ja mielenkiintoista.

Tulevaisuus?

Näen itseni samassa hommassa 10 vuodenkin päästä. Omaa toimintaani ja osaamistani kuitenkin kehitän jatkuvasti!

Terveiset nuorille!

Suosittelen metsäalaa. Tässä voi työllistyä vaikka minkälaisiin toimenkuviin, esimerkiksi metsätalousinsinöörin koulutuksen omaava voi olla asiantuntijana, opettajana, yrittäjänä jne.. Myös metsurin ja metsäkoneenkuljettajan työt ovat hyvin mielenkiintoisia ja vaihtelevia. Metsäala sopii kaikille!